NEWS New year registrations open, contact us and renew your card !

BOER BEN

Wie is Boer Ben?

Boer Ben is een echte boer uit de regio IJsseldelta (West-Overijssel) Hij weet van oudsher als melkveehouder waar de melk (zijn melk) vandaan komt. Maar de herkomst van het stukje vlees op zijn bord was ook voor hem onbekend. En, hoe er was omgegaan met de koeien kon hij niet achterhalen… Dat zat hem niet lekker. Daarbij kwam nog dat ook de smaak van het vlees uit de supermarkt hem niet aan vroeger deed denken. Dat moet anders kunnen, dacht hij.

Regionaal vlees

Boer Ben begon samen met zijn vrouw Janneke kleinschalig met het houden van sterke vleeskoeien. De Hereford koe. Eerst alleen voor hem zelf en zijn gezin, maar al snel kwam de vraag uit de buurt en werd de kring van liefhebbers steeds groter. Het leveren van lokaal vlees uit de regio IJsseldelta was begonnen. Inmiddels is onze regio verder uitgebreid en hebben we ook dieren in Hattem en Dalfsen lopen. Het hele proces van kalf tot koe tot eerlijk heerlijk vlees kon dichtbij huis op een makkelijke en natuurlijke manier door Boer Ben zelf gecontroleerd en bewaakt worden. En nu kent Boer Ben elke koe, waar die loopt en wat die eet. ‘’Ik zie het kalf negen maanden bij z’n moeder lopen, daarna een aantal jaren in de wei als volwassen koe. Vervolgens kies ik er voor om de Hereford koe in een lokale ambachtelijke slagerij te laten slachten. Vanaf dat moment kun je het vlees direct kopen!’’. De forse, wit-rode Hereford koeien zijn indrukwekkend om te zien en worden door Boer Ben met boerenliefde verzorgd.

Weet jij wat je eet?

Dit kleinschalige, regionale concept zorgt er voor dat jij precies weet wat voor vlees je eet. De Hereford koeien hebben een rustig en aangenaam leven geleid en worden door middel van een ambachtelijk slachtproces diervriendelijk en stressvrij tot vlees verwerkt. En, waar jij heerlijk van kunt genieten!

Wil je er meer over weten?

Net zoals Boer Ben het gehele proces van de Hereford koeien goed in de gaten houdt, kun jij dat ook doen! Op een aantal locaties in de IJsseldelta-regio en Salland staan de Herefords van Boer Ben te grazen, waar je ze zelf kunt bekijken en om te zien met welke passie er wordt gewerkt. Heb je meer vragen over de koe, het vlees of over Boer Ben zelf? Neem dan contact op en Ben zal z.s.m. reageren!