NEWS New year registrations open, contact us and renew your card !

HEREFORD

HEREFORD

Boer Ben werkt met Hereford koeien. De Hereford koeien staan bekend om hun karakteristieke kop, bruin-rode kleur gemengd met wit en hun uitermate sociale gedrag. De bakermat van dit gehoornde en ongehoornde ras is de stad Hereford in Zuid-West Engeland. Tegenwoordig zijn de Herefords op elk continent te vinden en ze zijn daarmee het meest voorkomende vleesras en zeer geliefd bij de toprestaurants. Ondanks deze grote getalen, zijn de Herefords van Boer Ben hem stuk voor stuk bekend! In de IJsseldelta-regio en regio Salland grazen ze op verschillende plekken, die je zelf kunt bekijken.

Herefords: echt natuurlijk

Herefords zijn winterhard, wat betekent dat ze het hele jaar buiten lopen. Zonder medicatie en altijd gras gevoerd worden de Herefords volledig natuurlijk gehouden. De volledige weidegang zorgt ervoor dat de Herefords genoeg ruimte hebben om rond te struinen, op zoek naar het perfecte stukje gras. De Herefords zijn zo onafhankelijk dat ook het afkalveren (de geboorte van een kalf) zonder hulp van Boer Ben gebeurt. Hierna loopt het kalf ca. negen maanden bij zijn/haar moeder, om tot volwassen dier uit te groeien. Deze uitermate sociale dieren laten zich graag aan je zien!

Vraag het Boer Ben

Heb jij een vraag voor Boer Ben over de koeien, het vlees, de locaties of iets anders? Laat het hem weten door een bericht te sturen via het contactformulier. Boer Ben is natuurlijk veel bezig met zijn Herefords maar als Ben weer achter zijn computer zit zal hij zeker antwoorden!