Volg het proces

Vlees, direct van de boer, eerlijk, puur en dichtbij uit de regio. Daar staat Boer Ben voor.  Dit gebeurt in grofweg drie stappen:

eerlijk vlees

Met zijn karakteristieke Hereford koeien is Boer Ben verantwoordelijk voor het hele proces.  Wanneer jij vlees van Boer Ben koopt, weet je zeker waar het vandaan komt, hoe er met de koeien is omgegaan, waar ze hebben gelopen, wat ze hebben gegeten. 

Bestel je eerlijke vlees

1. Verzorgen

We hebben gekozen voor verschillende ruime plekken in de regio IJsseldelta. Hier kunnen ze genieten van de rust en de ruimte. Boer Ben volgt zijn koeien op de voet  en zorgt ervoor dat alles goed is geregeld. Een gezond leven zonder toevoegingen, medicatie en aangepaste krachtvoeding. Het keurmerk ‘biologisch vlees’ heeft Boer Ben niet, ondanks dat we aan vrijwel alle voorwaarden voldoen.  Zo eten de dieren eigen gras en lopen ze alle seizoenen buiten. Alles in de keten is traceerbaar. Boer Ben gebruikt geen preventieve antibiotica. Alleen wanneer het welzijn van het dier hier om vraagt, krijgt zij dit toegediend. Want, uiteraard laten we zieke dieren niet lijden. Wanneer de medicatie volledig verdwenen is, wordt het dier wanneer het zover is, aangeboden aan de slager.

 

2. Verwerken

Na een aantal jaren gaat onze Hereford koe naar de ambachtelijke slagerij Ter Weele in Oene (GLD). Dit familiebedrijf hoort bij de topslagers in Nederland en zorgt dat onze koeien zonder stress en uiterst vakkundig worden geslacht en verwerkt. Er wordt alleen met biologische kruiden gewerkt. Het vlees wordt daarna vacuum verpakt en ingevroren.  Boer Ben zorgt ervoor dat uw vlees al enkele weken na de slacht bij je in huis kan zijn. Altijd vers, goed verpakt en 100% eerlijk!

 

3. Eet smakelijk!

In de shop bestel je het gewenste pakket met verschillende soorten vlees. Tevens geef je aan bij welke locatie van Boer Ben je het op wilt halen. Na het aansteken braden, grillen of koken van het vlees kunnen vrienden, familie en jijzelf genieten van een heerlijk stuk vlees! Vergeet niet wat ruimte in je vriezer te bewaren voor de grotere pakketten!

Bestel je eerlijke vlees