Gerechten

Hier vindt je recepten oor heerlijke maaltijden in combinatie met het (h)eerlijke Hereford vlees van Boer Ben.


Entrecote met Rodewijnsaus

Een heerlijk stuk vlees van Boer Ben, de entrecote van de Hereford, samen met een unieke saus.

Type Hoofdgerecht
Keuken Frankrijk
Voorbereiding 10 minutes
Kook tijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 2 personen
De kok Boer Ben

Ingrediënten

  • 2 Entrecotes
  • 0,5 Ui
  • 1 potje Nootmuskaat
  • 350 gram Spruitjes
  • 40 gram Roomboter
  • 1 zakje Runder fond
  • 25 gram Bloem
  • 125 ml Rode wijn
  • 2 porties Aardappeltjes

Instructies

  1. Voorbereiding: Allereerst zorg je ervoor dat alles klaar ligt; een bakpan met 20 gr. Roomboter samen met de Boer Ben entrecotes en een vel aluminiumfolie, een steelpan met de wijn, 20 gr. Roomboter, bloem en runder fond, en de aardappeltjes met ook wat roomboter (deze komen na de entrecotes).

  2. De saus: De saus kan wat langer warm gehouden worden, daarom starten we daarmee. Smelt de boter in de steelpan en laat de schuim volledig wegtrekken tot de boter wat bruin wordt. Op laag vuur roer je nu de bloem door de boter heen. Een paar minuten pruttelen en de roux is bruin gekleurd, niet roeren! Vervolgens giet je al roerende de helft van de runder fond erbij. Daarna op nog wat hoger vuur de rest van de fond en de wijn in scheutjes langzaam bijvoegen, al roerend. Breng nu de saus aan de kook en laat de saus in ongeveer 3 minuten wat indikken. Op het kleinste vuurtje en af en toe roeren houd je de saus warm.

  3. Het vlees: Ondertussen heb je de pan voor de entrecotes al verwarmd. Belangrijk is dat de entrecotes aan beide kanten kort worden dichtgeschroeid, op hoog vuur dus! Houd hiervoor ongeveer 20 seconden per kant aan. Vervolgens laat je de entrecotes 1,5 tot 2 minuten per kant op laag vuur aanbakken. Dit is voor een medium bereiding. Het hangt natuurlijk ook van de dikte van het stuk af! Zodra de entrecotes klaar zijn leg je ze op de aluminiumfolie en wikkel ze je in om de stukken vlees te laten besterven (de sap in het vlees laten trekken). De laatste is een cruciale stap!

  4. Aardappels & Spruitjes: Aardappeltjes bakken totdat ze goudbruin zijn en de spruitjes naar eigen inzicht koken in een pannetje. De nootmuskaat strooi je over de spruitjes heen voor wat extra smaak.

  5. Afronden: Nu nog alles bij elkaar voegen en eet smakelijk, groeten van Boer Ben!


Hamburger Broodje met patat

Een heerlijk broodje hamburger van Boer Ben, en ook zo klaar!

Type Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederland
Voorbereiding 5 minutes
Kook tijd 8 minutes
Totale tijd 13 minutes
Porties 1

Ingrediënten

  • 1 Hamburger
  • 1 Broodje
  • 25 gram Roomboter
  • 1 krop Sla
  • 1 Tomaat
  • 1 plak Kaas
  • 1 Ui
  • 1 portie Patat
  • 1 Saus naar keuze

Instructies

  1. De hamburger: Voor een heerlijk Boer Ben Hamburger Broodje begin je met het bakken van de hamburger en het frituren (of air-fryen) van de patat. De hamburger bak je beide kanten voor ongeveer 4 minuten op normaal vuur.

  2. Toevoegingen: Ondertussen snipper je de ui, snij je de tomaat in dunne plakken en leg je de sla en kaas klaar.

  3. Afronden: Voor een extra bite kun je het broodje nog kort in de oven doen. Nu is het een kwestie van alle ingrediënten op elkaar stapelen en eet smakelijk maar!