Welkom op onze

Boerderij

Welkom bij ons op het erf! Op onze rustige en diervriendelijke boerderij leven een aan dieren op een natuurlijke manier en eten ze voer van eigen grond.

Klaar voor de start

Een goed begin

Vanaf de start van Boer Ben hadden we een duidelijk doel: boeren met respect voor de natuur. De dieren verblijven hun hele leven bij ons; vanaf jongs af aan zijn ze onderdeel van onze boerderij. Ze verblijven in een kleine en hechte groep en vaak kan je ze buiten vinden, waar ze meer dan genoeg ruimte hebben om lekker te spelen en bewegen. Voor de natte en koude dagen blijven ze gezellig binnen!

Onze dieren

Koeien

Schapen

Kippen

Het voedsel

Stevige bodem

We vinden het erg belangrijk dat de dieren in alle rust en op een natuurlijke manier opgroeien. Zo krijgen onze koeien en schapen alleen gras of producten van gras te eten, zoals kuil of hooi. Dit zorgt voor groei op een veel natuurlijkere manier. Ook kiezen we bewust voor voer van eigen bodem – geen soja of granen dus. Daarnaast geven we ze alleen medicatie als het echt niet anders kan. 

Gras

Bij ons op de boerderij krijgen de dieren heel bewust alleen voer van eigen bodem te eten. Zo eten onze koeien en schapen alleen gras of producten van gras, zoals kuil of hooi. Dit is beter voor het dier, maar ook voor de natuur en voor ons!

Een waardig einde

Afscheid

Na het leven van ongeveer drie tot vier jaar op onze boerderij en wanneer de voorraad afneemt, brengen we het dier naar de lokale slager. De slager werkt alleen voor particulieren uit de buurt en niet voor supermarkten of groothandels. Op die manier weten we ook zeker dat het vlees afkomstig is van onze dieren.

Het resultaat

Zo zorgen we ervoor dat onze dieren een prettig en natuurlijk leven hebben. Hand in hand met de natuur geven we ze wat ze nodig hebben en laten we ze genieten van rust en vrijheid – en dat proef je!

Bavette

niervet

Ossewit (niervet)

Lamsbout

Onze meiden

Koeien

We zochten naar koeien die bij onze manier van leven passen: sober en zonder poespas. Ook wilden we koeien die vriendelijk zijn in de omgang. Hierdoor kwamen we uit bij de MRIJ – een oud Hollands ras wat van oorsprong gehouden werd op de schrale zandgronden van Zuid en Oost Nederland. Het is een sterke en robuuste koe die voor zowel melk als vleesproductie gebruikt wordt. De MRIJ is vrij zeldzaam in Nederland – in 2020 waren er zo’n 6000 van.

Wat wol je nog meer?

Schapen

Wederom, een een of ander vaag verhaal over schapen. Ik kan je weinig vertellen over schapen. Bij een schaap moet ik vaak denken aan shoarma of dat ene stukje van zo’n cabaretier over schapen. Hij vertelt dan dat dinosauriërs, sabeltanttijgers, mammoets, allemaal dood gegaan zijn en een schaap, stukje vlees met wol, nog wel overleefd heeft. Hoe kan dat?

Onze chickies

Kippen

Tja, ik heb nu echt geen inspiratie meer over om een stukje over kippen te schrijven. De laatste tijd moet ik altijd denken dat een ei eigenlijk het restant is van de ongesteldheid van een kip… en dat zit ik dan te eten. Ja, dat vind ik ook een vage gedachte hoor. Verder zijn kippen wel leuk. Tik tok…

Gras is altijd groener...

Grasgevoerd

Onze koeien eten alleen gras of producten gemaakt van gras, zoals kuil en hooi. Gras laat koeien op een veel natuurlijker tempo groeien ten opzichte van voeding met soja en granen. Hierdoor blijft het vet zachter en behoud het vlees zijn smaak. Zo groeien ze rustiger op en is het vlees smaakvoller.